Ποτέ ξανά κίτρινα δόντια

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ;;;

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από μία νέα τεράστια εθνική ήττα και καταστροφή που θα γραφτεί μαζί με το Αιγαίο, την Κύπρο, την Θράκη και την Βόρεια Ήπειρο στις πιο βρωμερές σελίδες της μεταπολιτευτικής ιστορίας της Ελλάδος και στις πιο μαύρες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας ανά τους αιώνες.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ. Μετά από αλλεπάλληλες υποχωρήσεις και προδοσίες προς χάριν των υπερατλαντικών αφεντικών τους, σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, έφτασε η ώρα να ανακοινωθεί η απόφαση για το χειρότερο για την Ελλάδα δυνατό αποτέλεσμα, υπό την κάλυψη θρασύτατων δηλώσεων περί «συμβιβαστικής» ή «κοινώς αποδεκτής λύσης». Το αμερικανικό προτεκτοράτο των Σκοπίων, αυτό το πρωτοφανές κατασκεύασμα, θα ονομαστεί «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τίποτε λιγότερο.

Είναι μάλλον αστείο να σχολιάσουμε το αν η λέξη Μακεδονία έχει την μία ή την άλλη ερμηνεία, ή είναι λιγότερο ή περισσότερο ήττα η οποιαδήποτε χρήση της. Για την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως μετράει μόνο να είναι το καλό παιδί προς άπαντες όσους μονίμως διεκδικούν τα πάντα από την Ελλάδα. Με την λογική της συνεχούς διαλλακτικότητας και των συμβιβασμών μήπως και τελικά μας πετάξουν κανένα ψίχουλο αργότερα, έχουμε χάσει σε όλα τα επίπεδα και ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. Πότε λοιπόν θα αντιδράσουμε επιτέλους; Πότε θα διεκδικήσουμε έστω και τον ελάχιστο σεβασμό;


Ο ίδιος ο υπουργός εσωτερικών παραδέχθηκε προχθές: «Να συναινέσουμε στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, επειδή η μεγάλη μάχη είναι αυτή που πρέπει να δοθεί τους επόμενους μήνες για το κυπριακό. Και σε αυτή τη μάχη θα πρέπει να πάμε χωρίς τον χαρακτηρισμό του αδιάλλακτου.» Οι ίδιες δηλαδή πάντα δικαιολογίες και οι ίδιες πάντα παραδώσεις.

Παράλληλα με αυτή την εξευτελιστική συνεχώς «διαλλακτική» στάση της Ελλάδος στο ζήτημα, τα Σκόπια δεν δείχνουν καμμία απολύτως παρόμοια διάθεση.
Στην πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς για το όνομα, τα Σκόπια εμμένουν αδιάλλακτα στην θέση τους για διπλή ονομασία. Ο πρόεδρος της χώρας χαρακτήρισε «απορριπτέο» τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια», ενώ η υπουργός εξωτερικών του, Ίλινκα Μίτρεβα, επανέλαβε ότι «επιμένουμε στην εξεύρεση λύσης στην βάση της διπλής ονομασίας». Λύση η οποία είναι η απόλυτη δικαίωση για τα Σκόπια και μόνο.


Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν για το εάν η σημερινή κατάσταση είναι το αποτέλεσμα αμέλειας ή σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό στα Βαλκάνια, είναι πολλά:

• Γιατί η κυβέρνηση δεν απευθύνεται στον Ελληνικό λαό και να δηλώσει ευθέως ότι ηττήθηκε ξεκαθαρίζοντας την θέση της, ώστε να γνωρίζουμε κι εμείς ότι έκανε ότι ήταν δυνατόν να γίνει;
• Γιατί αφού μας λέει η κυβέρνηση ότι διεξάγει διπλωματική μάχη, δεν τελεί στην χώρα ένα δημοψήφισμα ώστε να αποκτήσει άλλο ένα διπλωματικό όπλο πίεσης, (όπως έχει το δικαίωμα) αυτή την ίδια την απόφαση του λαού;
• Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν γιατί δεν επικυρώνονται στην Ελληνική Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να δει και ο Ελληνικός λαός τί θέση θα λάβουν ο κάθε ένας από τους εκπροσώπους του και να ξέρει και ποιους θα ψηφίσει την επόμενη φορά;

Αντιθέτως, οι αποφάσεις είναι από καιρού ειλημμένες:

• Η κυβέρνηση και όλα μαζί τα κόμματα της βουλής διεξάγουν μεγάλη προσπάθεια για να εξαπατήσουν τον Ελληνικό λαό ότι δήθεν πρόκειται για «γεωγραφικό προσδιορισμό» ή ότι θα προφέρεται το «Μακεδονία» στα κυριλλικά και άλλες τέτοιες μπούρδες.
• Ο Κωστάκης Καραμανλής έδωσε εντολή στον Βασίλη Μεϊμαράκη να έχει συναντήσεις προσωπικά με έναν – έναν τους βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν ανεπιθύμητες τοποθετήσεις.
• Επιβεβαιώνονται όλες οι εκτιμήσεις ότι ο χρόνος που επιλέχθηκε για την συντονισμένη εκστρατεία καταβαράθρωσης του Χριστόδουλου και της εκκλησίας δεν ήταν καθόλου τυχαίος. Κόμματα, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, είχαν σχεδιασμένο πρόγραμμα εξουδετέρωσης του ενδεχομένως επικίνδυνου Χριστόδουλου με στόχο την συγκεκριμένη τους περίοδο δράσης. Ο δημοσιογράφος Παπαχελάς μάλιστα, στο δελτίο ειδήσεων του Mega διερωτήθηκε ανοικτά για το πόσο δύσκολη θα ήταν η θέση της κυβέρνησης αν ο Χριστόδουλος δεν είχε αναγκαστεί να ρίξει τους τόνους!
• Έχει δοθεί από παράγοντες όλων των παρατάξεων αυστηρή εντολή για χαμηλούς τόνους, απόκρυψη στοιχείων, καμμία δημόσια εκδήλωση και όχι δηλώσεις υπέρ ή κατά της απόφασης για την ονομασία. Το ίδιο συμβαίνει και στα ΜΜΕ και τους έμμισθους «ενημερωτές».

Πρόκειται λοιπόν όπως όλα δείχνουν για ωμή προδοσία. Οργανωμένη προδοσία από σύσσωμη την δημοκρατική δικτατορία που κρατά στα χέρια της αλυσοδεμένη την εξουσία της Ελλάδος. Πρόκειται για κανονικό ξεπούλημα από ολόκληρο το πολιτικό καθεστώς που προ ολίγου γιόρταζε την «Δημοκρατία» και τους «θεσμούς» φυτεύοντας έναν μαϊντανό του, τον θλιβερό Παπούλια, για «εθνάρχη» των Ελλήνων.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, ενώ υποκριτικά δηλώνει ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός στα Βαλκάνια, από την άλλη καλύπτει την κυβέρνηση δηλώνοντας ότι το όνομα «Μακεδονία» δεν το αφορά και τόσο πολύ, καθώς θα είναι απλά ένας γεωγραφικός προσδιορισμός. Δεν γνωρίζει το ΚΚΕ ότι με νίκη τους, τα Σκόπια σταθεροποιούνται εσωτερικά και η Αμερική πατάει οριστικά πόδι στα Βαλκάνια με το κράτος αυτό να αποτελεί ένα κανονικό Αμερικανικό προτεκτοράτο και μία ισχυρή βόμβα στην περιοχή, απειλητική κυρίως για την Ελλάδα; Τι συμφέροντα έχει πλέον το ΚΚΕ από μια ξεχωριστή «Μακεδονία» από την στιγμή που πλέον δεν υπάρχει πια ο Σοβιετικός ιμπεριαλισμός;

Από την άλλη, όλες αυτές οι προσπάθειες φίμωσης που συνέβησαν για τον Χριστόδουλο, δεν συνέβησαν και για τον φωνακλά Γιώργο Καρατζαφέρη. Γιατί άραγε; Γιατί χωρίς ανησυχία τον αφήνουν να εκπέμπει σε όλη την Ελλάδα μέσω των συχνοτήτων της ΕΡΤ; Γιατί εδώ και αρκετές ημέρες δεν έχει πει το παραμικρό για το Μακεδονικό πλήν ότι «Για το Μακεδονικό θα τα πούμε εν καιρώ»; Μάλιστα, «εν καιρώ»! Τι σημαίνει αυτό, μετά μάλιστα από συνάντησή που είχε με άτομα από τον χώρο της Ν.Δ.; Μήπως τελικά πρέπει να υπάρχει κάποιος για να απορροφά και να εκτρέπει την επικίνδυνη λαϊκή οργή;

Αυτή λοιπόν είναι η “ισχυρή Ελλάδα στα Βαλκάνια”. Μία χώρα οικονομικά ρημαγμένη, της ακρίβειας, της ανεργίας, των ανατιμήσεων, της βιομηχανικής και αγροτικής καταστροφής, μία χώρα στα πρόθυρα της πληθιασμιακής εξαφάνισης και της πολυφυλετικής εισβολής, μία χώρα που της διέλυσαν τον στρατό, της καταστρέψανε την παιδεία, την ιστορική μνήμη και τον πολιτισμό, μία χώρα, χωρίς καμία εδαφική κυριαρχία και εθνική υπόσταση που μοιράζεται σαν οικόπεδο εγκαταλλελημένο.

Ας αναλογιστούν αυτοί οι βουλευτές που έχουν επίγνωση σε ποια τεράστια ιστορική πράξη βρίσκονται σήμερα συμμέτοχοι ως πρόσωπα, ότι θα τους γράψει η ιστορία για ένα γεγονός που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Η συμμετοχή τους στην παράδοση αμαχητί, όχι μόνον ενός ονόματος, αλλά και ότι αυτό θα επιφέρει είναι αρκετή για να καταδείξει στα μάτια των Ελλήνων ότι ο «πατριωτισμός» τους είναι φούμαρα ψηφοθηρικά.


Εάν κύριοι «πατριώτες βουλευτές» διαθέτετε ίχνος τσίπας και προσωπικής (αν μη τι άλλο) αξιοπρέπειας, οφείλετε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Εάν τολμήσετε και το κάνετε θα είστε οι σωτήρες της Ελλάδος στα μάτια του λαού. Εάν δεν το κάνετε θα έχετε επιβεβαιώσει χωρίς αμφιβολία ότι είστε κι εσείς αχυράνθρωποι του ξενόδουλου καθεστώτος που έχει επικαθήσει στο σβέρκο της χώρας μας. Βασικό ρόλο σε αυτό μπορούν και πρέπει να παίξουν τουλάχιστον οι βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος που είναι εκλεγμένοι στην Μακεδονία.

Όσο για τον στρατό, είχαμε ακούσει, ένα εμβατήριο που έλεγε «Δεν θα την πάρουνε ποτέ την γη των Μακεδόνων». Τι θα πρέπει λοιπόν να τραγουδάμε από δω και μπρος; «Το εμβατήριο που τού ‘μαθαν να λέει»; Αλήθεια πιστεύουν οι Αξιωματικοί αυτά που τους λένε ότι δήθεν «Τα Σκόπια αργά ή γρήγορα θα διαλυθούν»;;;

Σύμφωνα με βάσιμες λοιπόν πληροφορίες, η παράδοση του ονόματος στους Σκοπιανούς πρόκειται να ανακοινωθεί κατά την περίοδο του Πάσχα, ώστε ο κόσμος να είναι εκτός πόλεων και «απασχολημένος με τα αρνιά»…
Είναι όμως τότε η κρίσιμη ώρα που θα πρέπει να βρεθούμε δύο και τρία εκατομμύρια Έλληνες, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από την Βουλή. Εάν δεν αντιδράσουμε έστω και τώρα, τότε δεν θα αντιδράσουμε ποτέ. Καμμιά εκκλησία και κανένας σωτήρας εξ’ ουρανού δεν το έκανε ποτέ και δεν πρόκειται να κουνηθεί και τώρα αν δεν τους ωθήσει η λαϊκή θέληση. Θα βρισκόμαστε λοιπόν έστω και την κρίσιμη στιγμή όλοι οι Έλληνες ενωμένοι έξω από την Βουλή να απειλήσουμε να τους πετάξουμε από τα παράθυρα ή θα χάσουμε την Μακεδονία και αύριο ότι έχουμε και δεν έχουμε; Ως πότε θα ελπίζουμε ότι με μια άθλια ψήφο μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα; Ως πότε θα τα λέμε μόνο μπροστά στην τηλεόραση;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ όμορφο το ιστολόγιό σου ξάδελφε..και απο άποψη αισθητικής,
αλλά και γνωσης..