Ποτέ ξανά κίτρινα δόντια

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Η ώρα των Μακεδόνων του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου!

Γράφει ο/η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
30.09.07
Με την υπογραφή της Συνθήκης του Βερολίνου, βάσει της οποίας ετερματίσθη, τον Ιούλιον του 1913, ο Β’ Βαλκανικός Πόλεμος και στην Μακεδονία – Θράκη έγινε νέα εκχώρηση Ελληνικών εδαφών σε Βουλγαρία και Σερβία, όχι μόνον δεν προβλέπεται, από τη Συνθήκη αυτή του Βουκουρεστίου, η δημιουργία Μακεδονικού Κράτους των Σκοπίων, αλλά ούτε καν αναφέρεται λέξη για δήθεν σλαβομακεδονική Εθνότητα, σλαβομακεδονική γλώσσα και όνομα Μακεδονία!
Το αρχικό σχέδιο «περί Αυτονόμου Μακεδονίας» υπήρξε βασικά έργο της Βουλγαρίας, με απώτερο σκοπό να διευκολύνει την κάθοδο των Βουλγάρων στο Αιγαίο, μέχρι Θεσσαλονίκης προς νότον και Καστοριάς προς δυσμάς. Το σχέδιο αυτό, όπως είναι γνωστόν, ενεκρίθη για πρώτη φορά το 1923 στο 4ο συνέδριο της Κόμιντερν από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ Ν. Σαρόγλου, Π. Πουλιόπουλο και Σ. Μάξιμο και έναν χρόνο αργότερα ενεκρίθη νέο σχέδιο αρκετά τροποποιημένο «περί ανεξαρτησίας της Μακεδονίας» από τους Π. Πουλιόπουλο και Μάξιμο, χωρίς ν’ αντιδράση το Ελληνικόν Κράτος, οι οποίοι το 1924 είχαν εκπροσωπήσει το ΚΚΕ στο Ε’ Συνέδριο της Γ’ Κομμουνιστικής Διεθνούς. Το Γιουγκοσλαβικό ΚΚΕ αντέδρασε αμέσως, στο νέο σχέδιο των Ελλήνων και Βουλγάρων κομμουνιστών και το 1935 ο Τίτο, σαν υπεύθυνος του Βαλκανικού τμήματος της Κόμιντερν, συνέταξε δικό του σχέδιο, που προέβλεπε την ίδρυση «Αυτόνομης Μακεδονίας», μέσα στα γνωστά πλαίσια της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας.
Το σχέδιο του Τίτο αναγκάστηκαν να το δεχθούν πρώτοι οι Βούλγαροι κομμουνιστές το 1944, παραχωρώντας μάλιστα στους Γιουγκοσλάβους κομμουνιστές και τη γνωστή ηγεσία της Σλαβομακεδονικής Οργανώσεως ΣΝΟΦ. Από το 1923 και μέχρι το 1956-1973 νέα αλλαγή ηγεσίας των Κ.Κ. στα Βαλκάνια, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος όπως μαρτυρούν σήμερα τα διάφορα κείμενα, δεν έπαυσε σε πολλά σημεία να υποστηρίζει το σχέδιο του Τίτο «περί Αυτονόμου Μακεδονίας» και να εξυπηρετεί έτσι τους σωβινιστικούς σκοπούς των Βουλγάρων και Γιουγκοσλάβων κομμουνιστών σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητος της Ελλάδος. Στις 14 Δεκεμβρίου 1924 εδημοσιεύθη στον «Ριζοσπάστη» επίσημο όργανο του ΚΚΕ, το μανιφέστο του Γ’ έκτακτου συνεδρίου του ΚΚΕ στο οποίο αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη. Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που ξεσπούν σε βάρος μας, εφ’ όσον εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού της Μακεδονίας και της Θράκης…» κ.ά.
Εξ άλλου, τον Ιανουάριο του 1934 όταν συνήλθε η 6η ολομέλεια της κεντρικής επιτροπής του Κ.Κ.Ε., ο τότε θεωρητικός του κόμματος Γιάννης Ζεύγος αναλύοντας τις αποφάσεις της, έγραφε στον «Ριζοσπάστη»: «Το ΚΚΕ υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως των πληθυσμών της Μακεδονίας και Θράκης, μέχρι και του αποχωρισμού τους ακόμη σε ξεχωριστό Κράτος. Αυτή είναι η αρχή του Μαρξ και του Λένιν, που το κόμμα μας εξακολουθεί (ακολουθεί) με συνέπεια». Υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις που το ΚΚΕ από το 1923 μέχρι την 6η και 7η ολομέλεια του 1956 (Κώστας Κολιγιάννης) ακολουθούσε εσφαλμένη πολιτική γραμμή στο ζήτημα της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και της Βορείου Ηπείρου και ας αποδεκάτισαν τον ελληνικό πληθυσμό της Μακεδονίας και της Θράκης οι Κομιτατζήδες του 2ου Σώματος του βουλγαρικού στρατού (1941-1944). Οι βάρβαροι Κομιτατζήδες της Βουλγαρίας, υπό την αιγίδα των Γερμανών Φασιστών, κατέλαβαν τα ελληνικά εδάφη Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, όπου διέπραξαν φοβερά εγκλήματα! Δεν εδίστασαν να σφάξουν, να πυρπολήσουν, να λεηλατήσουν, να βιάσουν για να αλλοιώσουν τον Ελληνικό χαρακτήρα του πληθυσμού. Έφθασαν δε μέχρι του σημείου να αλλάξουν τις επιγραφές των εκκλησιών και των τάφων στα νεκροταφεία! Σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέρχονται τα θύματα της βουλγαρικής βαρβαρότητος! Ευτυχώς, τότε, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η γρήγορη ανάπτυξη του ανταρτικού Κινήματος, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, έσωσε την κατάσταση!… Διαφορετικά, οι Κομιτατζήδες του 2ου Σώματος του βουλγαρικού Στρατού θα είχαν εξοντώσει όλους τους Έλληνες κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!…
Πολλούς Έλληνες της Βορείου Ηπείρου έσφαξαν και οι Αλβανοί εγκληματίες του Εμβέρ Χότζα – Σέχου, από το 1945 μέχρι το 1980!… Αλλά για το θέμα της Μακεδονίας δεν είναι μόνον τα εγκληματικά λάθη του Κ.Κ.Ε. σε βάρος της Ελλάδος! Και το επίσημον Ελληνικόν Κράτος, είναι αλήθεια, ότι από την υπογραφή της συνθήκης του Βουκουρεστίου Ιούλιος του 1913 μέχρι σήμερα και με την ανθελληνική απόφαση του Ο.Η.Ε. ν’ αναγνωρίσει το ψευδοκράτος των Σκοπίων, «κωφεύει» και δεν εννοεί να καταλάβει τους σοβαρούς κινδύνους επεκτατισμού που αναφύονται με την δημιουργία του φιλοτουρκικού προγεφυρώματος των Σκοπίων στην καρδιά της Ελληνικής Μακεδονίας για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος στο μέλλον! Η σημερινή πολιτικοστρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας, αν είναι πραγματικά απηλλαγμένη των μυστηριωδών παζαρευμάτων και των ξένων αναγκαλισμών, πρέπει στο θέμα του φιλοτουρκικού προγεφυρώματος των Σκοπίων, μέσα στην καρδιά της Ελληνικής Μακεδονίας, να παραδειγματιστεί από τα εγκληματικά σφάλματα όλων των άλλων πολιτικοστρατιωτικών κυβερνήσεων της Ελλάδος σε βάρος του κυπριακού Ελληνισμού και να αντιδράσει δυναμικά!…
Η τραγωδία της Κύπρου, απέδειξε ότι οι Τούρκοι σωβινισταί ξέρουν και κάνουν πολύ καλά τις βρωμοδουλειές τους!… Το αντεθνικό επί τόσα χρόνια Σύνθημα των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ότι: «δεν διεκδικούμεν τίποτα», αποτελεί ένα πελώριο Εθνικό λάθος!… Η πρόσφατη ανάφλεξη των Βαλκανίων αρχομένης από το Κοσσυφοπέδιο της Σερβίας και με την εμπλοκή σ’ αυτή του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α., θα περιπλέξει στο μέλλον, με το Τουρκοαμερικανικό προγεφύρωμα, στα Σκόπια, δηλαδή στην καρδιά της Ελληνικής Μακεδονίας, ακόμη περισσότερο την κατάσταση επεκτατικών βλέψεων των Σκοπίων σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος. Στην πολιτική σκακιέρα τίποτε δεν είναι τυχαίο… Το ανθελληνικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ ότι: «δεν διεκδικούμε τίποτε» από τις χαμένες Πατρίδες, προέρχεται από τους δειλούς της ανακατανομής των συνόρων στα Βαλκάνια και τους παρεισφρήσαντες Τούρκους μισθοφόρους που βρίσκονται εντός των τειχών της Ελλάδος. Η Ελλάδα διεκδικούσε και διεκδικεί ότι: «Εκληρονόμησε από τους προπάτοράς της και δικαιούται να τα κατέχει, δηλαδή Κύπρος, Βόρειος Ήπειρος, νήσος Σάσων (Ιταλ. Sasino), Σκόπια, Ανατολική Ρωμυλία, Ανατολική και ολόκληρη τη Δυτική Θράκη, Κωνσταντινούπολις, όλες τις πόλεις της Ιωνίας κ.τ.λ., κ.τ.λ. Η Μακεδονική υπόθεση είναι μια παλιά, πολύ παλιά ιστορία, που γράφτηκε με πολύ αίμα, δάκρυα και πολύ πόνον!… Πληρώσαμε πολύ ακριβά την κάθε σπιθαμή γης της Μακεδονίας μας, όταν οι γονείς μας, το 1912-1913, αγωνίστηκαν σκληρά για να ελευθερώσουν και να κρατήσουν με τα δόντια τα ιερά χώματα τα οποία χιλιάδες τα είχανε Πατρίδα οι Έλληνες. Κιλκίς, Τζουμαγιά, Σκρα, Δοϊράνη, τόσο αίμα, τόσοι αγώνες. Και πόσες χιλιάδες Έλληνες σφάχτηκαν απ’ το περίφημο βουλγαρικό «Κομιτάτο»! Αυτό το ξέρουμε όλοι εμείς οι Έλληνες και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.
Γι’ αυτούς τους λόγους σήμερα, λόγω της υποκλοπής του ονόματος της Μακεδονίας μας, ζητείται από όλους εμάς και τα στρατευμένα παιδιά του Ελληνικού Λαού που βρίσκονται εκεί πάνω κοντά στο ελληνικό Μοναστήρι, να σταθούμε όρθιοι, φρουροί στα σημερινά και αργότερα στα αυριανά σύνορα τα οποία θα εξασφαλίζουν ολόκληρη την Ελληνικότατη Μακεδονία!.. Το ψευδοκράτος των Σκοπίων, κύριοι των Η.Π.Α., είναι ανθελληνικό, παράνομο και πρέπει να διαλυθεί αμέσως! Ο ελληνικός Λαός παρακολουθεί ήρεμα και αποφασιστικά την εξέλιξη των τελευταίων δυσάρεστων γεγονότων στη Νέα Υόρκη για το όνομα «Μακεδονία» με την περίεργη φυγή από την μάχη, της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Μπακογιάννη και είναι έτοιμος να συντρίψει και με τα όπλα ακόμη, όλους εκείνους οι οποίοι θα διενοούντο ότι είναι ποτέ δυνατόν να παίξουν σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητος της Ελληνικής Μακεδονίας, το επικίνδυνο παιχνίδι των Σκοπίων, των Βουλγάρων και των Τούρκων σωβινιστών στα Βαλκάνια!…
Σ.Σ.: Αναφορικά, κ. Μπους, με τις δηλώσεις σας στα Τίρανα περί ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου (σερβ. Κόσοβο), όπου στις 28 Ιουνίου 1389 και την 19ην Οκτωβρίου 1448 εγένετο η σερβική αυτή επαρχία θέατρον μεγάλων μαχών μεταξύ Σερβικών και Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, κατά δε τον Πρώτον Παγκόσμιον Πόλεμον (Νοέμβριος 1915) τα σερβικά στρατεύματα αντιμετώπισαν σκληρά τα στρατεύματα του Γερμανού στρατηγού Μάκενσεν, αυτή η ανεξαρτησία του Κοσόβου, συνεπάγεται και τα εξής:
«Η Βόρειος Ήπειρος (μετά της Κορυτσάς) και τα Δωδεκάνησα όπου επικρατεί το ελληνικόν στοιχείον, αποδοθούν από την συνδιάσκεψιν εις την Ελλάδα και αποτελέσουν αναπόσπαστον μέρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ». (17 Μαΐου 1920). Απόφασις της Αμερικανικής Γερουσίας, κατόπιν προτάσεως του Γερουσιαστού ΛΟΤΖΕ, προς το ανώτατον διασυμμαχικόν Συμβούλιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: